luni, 21 martie 2011

Masti pentu par


  • Amesteca un ou cu o lingura de ulei de ricin. Aplica acest amestec la radacini, masand usor. Inveleste-ti capul intr-un prosop pentru a pastra caldura si ramai asa timp de 30 de minute. Spala-ti parul cu sampon, apoi usuca-l si aranjeaza-l ca de obicei. Oul este cel mai eficient balsam natural, iar uleiul de ricin grabeste cresterea parului.
  • Amesteca jumatate de pahar de ulei de masline cu sase picaturi de ulei essential de rozmarin. Maseaza bine scalpul dar ai grija sa ungi si varfurile. Inveleste-ti capul intr-un prosop si ramai asa jumatate de ora. Spalat-ti parul si aranjeaza-l ca de obicei.
  • Asa cum am spus, oul singur poate fi folosit ca un adevarat balsam de par. Separa albusul de galbenus si bate albusul cu un tel pana se transforma intr-o spuma groasa apoi adauga si galbenusul. Maseaza-ti aceasta spuma in parul curat, dupa spalare, si ramai asa cateva minute. Dupa ce clatesti parul tine-l putin sub un jet de apa rece. Pentru si mai multa stralucire clateste-l cu un litru de apa calaie in care ai dizolvat doua linguri de otet. Nu-ti face griji, mirosul de otet nu va ramane in par.
  • Paseaza jumatate de banana si amestec-o cu o lingura de ulei de masline si o lingurita de iaurt. Daca parul tau este vopsit, poti adauga si cateva picaturi de vitamina E uleioasa. Aplica acest amestec pe par si lasa-l asa un sfert de ora.
  • Intr-o cana de apa calda pune o lingurita de miere si una de orez. Amesteca bine si inmoie pieptanul in lotiunea obtinuta. Trece-l de mai multe ori prin parul proaspat spalt, ud apoi lasa parul sa se usuce la aer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu